OVERVIEW / PHOTOS ANS PLANS

 

 

Name   VILLA DALL'AVA
     
Architects   REM KOOLHAAS
     
Date   1984-1991
     
Address   Saint Cloud, Paris, France
     
School    
     
Floor Plan    
     
Description  

The Villa Dall’Ava project, on the outskirts of Paris, constituted something of a challenge because it was difficult to integrate it into a suburban environment that was densely built up. The architects had to raise a house that would adapt itself to the neighbouring constructions and simultaneously provide intimacy and offer views of the surrounding landscape. The builders opted for the creation of three strips that cross the site from east to west: the first was used as an asphalt accessway to the garage, the second is occupied by the residence , and the third was made into a gardened space with pedestrian access to the residence. The back part of the site was not built on, and the stands of trees there have been conserved. The domestic spaces are distributed on three levels. The garage and the rooms of the service personnel are on the ground floor. The kitchen and the living room are on the first floor. And the bedrooms occupy the bays on the top floor of the building. On the roof, from which Paris may be viewed, are two large terraces , one of which is gardened, the other having a swimming pool.

     
Photos and Plan    
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     

 

 

Architects

Schools

Objects

Library

New Projects

 

About

Contact

Sitemap