OVERVIEW / PHOTOS ANS PLANS

 

 

Name   TV Asahi Headquarters
     
Architects   MAKI, FUMIHIKO
     
Date   2003
     
Address   Minato-ku, Tokyo, JAPAN
     
School    
     
Floor Plan   73700 SQ.M.
     
Description   The new Television Asahi Headquarters occupies a section of Roppongi Hills. On the north side, where the garden of the former Mouri residence was located, a new Japanese garden has been created: flanking this garden is a 30 meter tall, 120 meter long, thin, crescent-shaped, rich public space. The employees of Television Asahi, visitors, and the general public enter from two entrances into this space first. While enjoying a cup of coffee, this new scenery of Tokyo can be appreciated.
     
     
     
     
     
Photos and Plan    
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     

 

 

Architects

Schools

Objects

Library

New Projects

 

About

Contact

Support us