OVERVIEW / PHOTOS ANS PLANS

 

 

Name   Singapore MediaCorp
     
Architects   MAKI, FUMIHIKO
     
Date   2015
     
Address   Singapore
     
School    
     
Floor Plan   118400 SQ.M.
     
Description   The design for the New Media Complex represents a new idea for a broadcasting centre, where the Media Centre is not only an efficient and functional working environment, but also a publicly-oriented facility that is open and inviting to visitors from around the world. It is aimed at attracting and inspiring visitors by showcasing the unique operations of the broadcasting centre. A distinct ascending tour route is designed into the facility allowing visitors to learn and observe the fascinating work that unfolds within MediaCorp. Such activities are typically concealed in most other facilities.

The formal design strategy provides a unique form and place to each of the three primary programs: the 1,600-seat Performing Arts Theatre, the Broadcast Centre and Mediacorp’s Corporate Offices. The three building forms in unison, create a gateway, a “view corridor” acting as both a pedestrian spine as well as public plaza with a grand stairway with 50 steps commemorating Singapore’s 50th year, as an independent nation, at the time of opening. At the top of the stairway is a “viewing plateau” that links the park and traversing spine with major public amenities such as caf├ęs, restaurants, and gift shops. Visitors and passerby can enjoy panoramic views from the viewing plateau over the park and Mediapolis beyond.
     
     
     
     
     
Photos and Plan    
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     

 

 

Architects

Schools

Objects

Library

New Projects

 

About

Contact

Support us