Home   Architects   Schools   Objects   Library
 

 

 

 

 

 

OVERVIEW / PHOTOS ANS PLANS

 

 

Name   RENZO PIANO BUILDING WORKSHOP
     
Architects   PIANO, RENZO
     
Date   1989-1991
     
Address   GENOA,┬áITALY
     
School    
     
Floor Plan    
     
Description  

Perched on the slopes of a hill above the sea, Punta Nave houses the Genoa headquarters of the Renzo Piano Building Workshop.

The building recalls the shapes of the greenhouses typical along the terraced Ligurian coastline.

Composed for the most part of a single volume, the internal space steps down the hillside in a series of terraces, under a sloping glass roof.

Zenithal light plays a major role: levels of natural light inside the building are regulated by a light-responsive system of exterior louvers.

     
     
     
     
     
Photos and Plan    
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
     

 

 

 

       
 

Architects

Schools

Objects

Library

New Projects

About

Contact

Support us